SARIMSAĞIN YARARI FAYDALARI

26.06.2012 17:49

 

 

 

 

  • Sarımsak en doğal antibiyotik!  Diyet · Zayıflama  Zayıflama Ürünleri · Sağlıklı Beslenme · Kilo Verme Güzellik ve Bakım‏ İçin birebir  sarımsakdır

     Kokusundan nefret edip yememek için türlü mücadeleler verdiğimiz sarımsak uzmanlara göre doğal antibiyotik özelliklerini taşıyan en güçlü bitki. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, nezle gibi salgın hastalıklar için süper bir çözüm. Sarımsağın mütiş faydaları saymakla bitmiyor, kokusu için rahatsız oluyorsanız gün içinde değilde gece en azından uyumadan önce bir miktar tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
    Sarımsağın Faydalarını sıralayacak olursak ?
    Sarımsağın en etkin maddesi germanyumdur ve özellikle bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun direncini artırır, hastalıklara karşı koruma sağlar. Grip olmamak için ya da olduğunuzda iyileşmek için sarımsağın etkili gücünden yardım alabilirsiniz.

     
    maddelerin dışarı atılmasını ve mikropların temizlenmesini sağlayan sarımsak; salgın haline gelen domuz gribinden korunmak için doğal ve etkili bir yöntem olarak uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

    Sarımsak; hücrelerin yapısını bozan serbest radikallere karşı güçlü bir koruyucudur. Bu sayede vücudun erken yaşlanmasını önlemektedir. Saç, cilt sağlığı için de olumlu etkileri bulunmaktadır.
    Yüksek tansiyon ve kolesterolü düzenleyici özelliği olan sarımsağı çiğ ya da pişmiş olarak tüketebilirsiniz. En yüksek düzeyde faydalarından yararlanmak için sarımsağın çiğ tüketilmesi öneriliyor.
    Tek başına sarımsak yemeyi sevmiyorsanız bir kâse yoğurdun içine ekleyebilirsiniz. Bu sayede hastalıklardan korunurken günlük kalsiyum ihtiyacınızı sağlar, kemik erimesine karşı önlem almış olursunuz.
    Günde 1 diş sarımsak tüketerek hastalıklara karşı doğal koruma sağlayabilirsiniz. Daha yüksek miktarda sarımsak yemek tansiyonunuzun düşmesine ve kendinizi halsiz hissetmenize neden olabilir.
    Sarımsak Nasıl Saklanır?
    Sarımsağa ihtiyaç duyduğunuzda her defasında kabuklarını soyup ellerinizin kokmasını istemiyorsanız pratik bir önerimiz var.
    Ellerinize mutfak eldiveni takın. 1 hafta boyunca tüketebileceğiniz kadar sarımsağı soyun. Cam bir kavanozun içine sarımsakları bütün olarak doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın. İhtiyaç duyduğunuz her anda kavanozdan sarımsak alarak kullanabilirsiniz. Sarımsaktan artan zeytinyağını salatalarınızda kullanabilirsiniz. Sarımsak aromalı zeytinyağı yemeklerinize de hoş bir tat verecektir.
    Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir?
    Çiğ sarımsak yedikten sonra oluşan kokuyu gidermek için birkaç tane karanfili ağzınızda tutun. Tadı acılaşana kadar bekletin.
    C vitamini deposu maydanoz; sarımsak kokusunun giderilmesi için etkili bir yöntem. Birkaç dal maydanoz yemek sarımsak kokusunu yok ederken midenizi de dinlendirir.
    Sarımsağın tadından hoşlanmıyorsanız küçük parçalara bölüp bir bardak suyla ilaç içer gibi yutabilirsiniz

     

     

  • —————

    Geri


    İletişim

    Sedyar-sarimsak ldt.şti

    05378518221


     itina ile kaliteyi ayırt ederek ambalajlanacak olan ürünümüz